Det man kanske frågar sig är hur vi kom på att göra just väskor av läder.  Det hela började med att vi var med på en kick off där vi fick massor av olika tips och inspration från andra som har drivit UF företag. Det var vår VD som först fick iden men de andra var väldigt snabba med att hänga på idén. Vi tyckte att det var rätt segt i början då det var svårt att veta hur man tar ett företag från 0 och framåt. Vi stod givetvis inför en spännande period, men hur tog man sig framåt?

Vi fick jätte bra kontakter och vi besökte en dam 5 minuter härifrån med tåg som eventuellt skulle kunna sy våra accessoarer. Vi var väldigt noga med att vi ville ha det lokalt handsytt. Gemla kändes väldigt lokalt. Vi trivdes med damen, som heter Gittan, och bestämde oss för att hon skulle få sy våra accessoarer.

Vår ide var alltså väskor. Vi hade länge diskuterat problemet med för små fickor och nu hade vi tillverkat väskor som löser de problemen, i svensk läder, lokalt handgjorda. Läder är ett väldigt intressant material anser vi, naturligt och det finns i så himla många färger och former. Vi kan verkligen erbjuda kunden en slitstark väska i ett fantastiskt material och löser vardags problem men försmå fickor.

Foto: Vilma Johansson