”Vi erbjuder kunden exklusiva läderaccessoarer med bra kvalité till ett bra cropped-IMG_0963.jpgpris med oanvänt läder från ett svenskt företag för att ta tillvara på allt användbart naturmaterial.”

 

 

Vilka är vi som driver EVEL UF?

Vi är tre tjejer från Kungsmadskolan i Växjö som har startat företaget EVEL UF. Vi såg ett problem i vardagen med att fickorna är för små, inte finns några fickor alls eller att det inte finns matchande accessoarer i bra kvalité till ett bra pris, det vill vi ändra på!

                                            Emelie Holstein

img_1121Jag är en tjej på 17 år som är kontaktansvarig för EVEL UF. Jag är en frisk fläkt som är bra på att ta tag i saker, jag kan charma kunderna så de får bra service och känner sig välkomna och väl omhändertagna. Jag är inte det minsta blyg och är väldigt bra på att ta första kontakten, en bra kundkontakt är viktigt för mig!

 

                                             Vilma Johansson

img_1122Jag är en tjej som inte är rädd för att få smuts under naglarna, 18 år. Jag har rollen som VD för EVEL UF och jag är väldigt bra på att se till att alla är delaktiga och dela ut uppgifter för att få arbetet produktivt. Jag är också väldigt snäll och omtänksam. Jag tar gärna i lite extra och tycker om när de går bra. Att alla trivs är viktigt för mig!

Elsa Nilsson

img_1124Jag är en tjej som är lätt att samarbeta med och jag är väldigt förstående som person. Jag är 17 år och är den ekonomiansvariga för EVEL UF. För mig är det viktigt att verkligen alla kan känna sig trygga och bekväma i våra accessoarer, jag anser att det inte ska finnas något stereotypiskt som är för ett visst kön. Alla ska kunna bära vad de vill, det är viktigt för mig!

 

EVEL UF står för hållbart företagande

Alla våra produkter är sydda i oanvänt läderspill som har blivit över från företaget Elmo Leather, för oss är det viktigt att tänka på miljön. Elmo jobbar ständigt för att minska miljöpåverkan. Elmo’s långsiktiga arbete för att minska utsläppen ledde till att deras biologiska reningsverk utsågs av Europiska Unionen miljöfond LIFE till ett av 22 bästa projekten som färdigställdes inom Unionen under åren 2005-2006.

Vi får alltså läderspill av Elmo så vi har fått chansen att använda det som de tänkte slänga för att kunna göra någonting som folk kan ha användning av samtidigt som vi minskar svinnet av användbart läder, vi anser att man måste ta tillvara på detta fina naturmaterial. Pågrund av att vi aldrig kan veta vad för sorts läder vi får kan vi inte heller ha just ett sortiment utan kommer behöva anpassa oss efter lädret vi får skickat till oss, därav kan sortimentet variera. Var med oss för att hjälpa naturen!